X-Groove Factory

X-Groove Factory zet zich in voor het op een laagdrempelige wijze passioneel overbrengen van onze liefde voor muziek in een veilige leeromgeving, waarbij wij respect hebben voor ieders talent en cultuur.

De X-Groove Factory is in februari 2016 opgericht. Wij bieden muzikale workshops op een laagdrempelige manier aan, zodat je je als muzikant verder kunt ontwikkelen. Dit is onafhankelijk van je niveau in het bespelen van je eigen instrument of in het samenspelen met andere muzikanten. Als kick-off voor de X-Groove Factory is in samenspraak met andere partners in Vleuten-De Meern de 1e editie van het X-Groove Festival van start gegaan op 17 en 18 september 2016 in het Maximapark in Vleuten-De Meern. We hebben toen voor deze vorm gekozen, zodat de lokale talenten zich konden presenteren aan de bewoners van de Leidsche Rijn. Hierdoor werden de aanwezige talenten binnen de Leidsche Rijn zichtbaar. Daarnaast konden de lokale talenten podiumervaring opdoen. Het was een gevarieerd festival met zowel intieme singer-songwriters, stevige rockbands en harmonie orkesten. Het doel van het festival is het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van de muzikant.

Daarnaast hebben wij veel verschillende muzikale workshops gegeven in BSO’s, basisscholen en buurthuizen in de omgeving van Utrecht en Amsterdam. Hier kwamen wij ook in aanraking met veel verschillende culturen en muzikale behoeftes. Deze muzikale behoeftes hebben wij in kaart gebracht en hierop ons programma doorontwikkeld. Met ingang van 1 september 2018 zullen er, naast de muzikale workshops, die wij al geven op het gebied van muziek en dans ook nieuwe workshops worden aangeboden, zoals het leren spelen van Saz en Darbuka en Oriëntaalse Dans en Zang.

Ook bieden wij ook diverse muzikale programma’s aan voor mensen met een beperking. Deze worden op maat afgestemd op de behoeften van deze mensen. Voorbeelden hiervan zijn het belevenistheater en het organiseren van muziekavonden aan de hand van een thema. Hierbij valt te denken aan de verschillende seizoenen.

Vanaf september 2018 zal de X-Groove Factory voor de Leidsche Rijn haar muziek-en danslessen gaan verzorgen in de CultuurCampus in Vleuten en voor Amsterdam zal ze een vaste plek gaan krijgen in de Talententent op IJburg.

Vanuit deze locaties willen wij ons graag inzetten om iedereen de kans te geven om op een laagdrempelige wijze zijn of haar muzikale talenten te ontwikkelen met respect voor je talenten en je afkomst. Hiervoor creëren wij een veilige omgeving, waarin jij als de muzikant het podium krijgt dat je verdient!