Azotod


Azotod is een plek waar zeer veel uiteenlopende muziekstromen geprogrammeerd en gepresenteerd worden

Gestreefd wordt naar een programmering op hoog niveau, maar ook nieuw talent, de successen van morgen krijgen een kans in Azotod. Inmiddels zijn de thema feesten en speciale activiteiten als Paasmix, ZOEM, Hollandse avond, Disco Dance Classics, Volkavee en LIV een bekend en geliefd fenomeen in De Meern en omstreken. Azotod heeft in de loop der jaren een eigenzinnige stijl ontwikkeld waarmee zij het grote publiek weet te trekken.

Azotod kent een lange historie. Het muziekpodium is ruim 35 jaar geleden ontstaan uit een samenvoeging van twee culturele jeugdcentra. Inmiddels is Azotod een zelfstandige stichting die draait op 1 beroepskracht en zo’n
negentig vrijwilligers. Ondanks het feit dat Azotod door de jaren heen een beetje het imago van “ondeugendste jongetje van de klas” heeft gekregen, is het een professioneel muziekpodium. Azotod heeft een capaciteit van 750 bezoekers met ruime (gratis) parkeergelegenheid voor de deur.

Leidsche Rijn is de laatste jaren ontzettend gegroeid. In de meeste zaken wordt goed voorzien, maar voor cultuur zijn bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten / De Meern nog steeds vaak aangewezen op de ‘oude’ stad. Azotod streeft er naar mensen een gezellige culturele avond of middag dichtbij huis te bieden, of dit nou op donderdag of op zondag is. De aantrekkelijkheid van De Meern als deelgebied van Utrecht wordt met Azotod vergroot, wat tevens van belang is voor de ambitie van Utrecht als culturele hoofdstad in 2018.