Bibliotheek Utrecht

Bibliotheek Vleuterweide is de grootste wijkvestiging van de Bibliotheek Utrecht en bevindt zich in het Informatiecentrum op het Centrum Vleuterweide. Iedere dag van de week (behalve op zondag) zijn wij geopend en kunt u terecht voor een krantje en een kopje koffie erbij. Onze bibliotheek heeft een ruime collectie waaronder DVD's, games, e-books en luisterboeken. Er is een uitgebreide afdeling voor kinderen en voor 12+. Op de kinderafdeling staat een box om je kind veilig neer te leggen. Er liggen stoffen en hardkartonnen boekjes speciaal voor ouders en hun baby's vanaf 3 maanden tot 3 jaar, en er staat een voorleesbank . Als je lid wordt van de Bibliotheek Vleuterweide kun je lenen en terugbrengen in de hele provincie Utrecht. Je kunt thuis vanuit je luie stoel reserveren of verlengen via de website. Je pas geeft je zo de beschikking over 2,13 miljoen boeken, cd's, dvd's, tijdschriften en nog veel meer.

Vroeger ging je naar de Bibliotheek om boeken te lenen. Tegenwoordig is er zoveel meer te beleven en te halen. Er worden bijvoorbeeld regelmatig gratis activiteiten georganiseerd zoals muzikale verhaaltjes voor peuters (iedere tweede woensdagochtend van de maand), het Tablet Café op vrijdagavond en the Book Circle, onze eigen Engelstalige leesclub o.l.v. Jane Dutton, bibliothecaresse uit Massachusetts U.S.A. Bovendien krijgt je als bibliotheeklid met je pas korting op activiteiten in het hele land.

In onze vestiging in Centrum Vleuterweide heeft u de beschikking over gratis wifi en zijn er plekken om rustig te kunnen studeren.

Met een standaardabonnement van 42 euro per jaar kun je gratis lenen en reserveren en heb je de beschikking over gratis internet. Met het gratis jeugdabonnement of een klein abonnement (€24 per jaar, omgerekend €2 per maand) kun je elke dag een half uur gratis internetten. Op alle abonnementen krijg je de 'Nooit meer te laat-service' gratis!

De website van de Bibliotheek is te bezoeken via www.bibliotheekutrecht.nl.