Dans Atelier 42

 

Dans Atelier 42. De creatieve kweekvijver voor danstalent!

Dans Atelier 42 is een studio voor klassiek ballet, moderne dans, spitzen, coaching en choreografie opgericht door choreograaf Minke Elisa Brands in 2012.

Met plezier in dans worden op een fysiek verantwoorde manier technieken aangeboden die de basis vormen voor creatieve dansers. Er is ruimte voor idee en onderzoek van (semi-) professionele choreografen. Dans Atelier 42 vloeit voort uit de behoefte van Minke Elisa Brands om dans dynamisch in de samenleving te brengen en een kweekvijver te zijn voor nieuw danstalent.

Naast inspirerende lessen te geven produceert Dans Atelier 42 elke 2 jaar een productie met al haar leerlingen. Dit heeft als doel de kinderen, jeugd en volwassenen op een interessante en inspirerende wijze te laten samenwerken en presenteren wat zij in die afgelopen 2 jaar hebben geleerd, alsmede het opdoen van productie ervaring. Bij onze producties werken cursisten samen met professionele dansers en een professioneel productie team. Al onze cursisten worden ondergedompeld en spelenderwijs wegwijsgemaakt in de dans- en theaterwereld! En met groot succes: Oceania(2014), Zingende Beelden 'Er was eens..' (2015), Razende Roelant (2016), Zingende Beelden 'Hoe het sprookje begon' (2017) en Fluisterkind (2018).

Dans Atelier 42 streeft naar een verbreding van de dansbeleving door grensoverschrijdende samenwerkingen aan te gaan met andere kunst- en sportdisciplines. Samenwerkingsverbanden met professionele gezelschappen als DC 1 II High (www.dc12high.nl) biedt de leerlingen de kans een kijkje te nemen in de spreekwoordelijke keuken. Door ze onder te dompelen in deze dynamische omgeving wil Dans Atelier 42 haar leerlingen stimuleren out of the box te denken en vaardigheden op te doen die hen kan voorbereiden op doorstroom naar een professionele opleiding.