Harmonie Orkest Vleuten


Harmonie Orkest Vleuten is een actieve muziekvereniging waar met ambitie zeer uiteenlopende muziek wordt gemaakt

Daarbij ontbreekt het niet aan gezelligheid en ontspanning. Het HOV is ‘het’ amateurblaasorkest
binnen de gemeente Utrecht zonder daarbij de sterke verbondenheid met Vleuten en Leidsche Rijn uit het oog te verliezen. De vereniging bestaat uit drie orkesten; een leerlingenorkest, een jeugdorkest (beide zijn opleidings-orkesten voor leerlingen die via HOV muzieklessen volgen op de muziekschool) en het grote- of A-orkest. Hiermee is er voor zowel de beginner als de zeer ervaren muzikant altijd een plek waar op gepast niveau gemusiceerd kan worden binnen een vereniging waar men zich snel thuis zal voelen.

Harmonie Orkest Vleuten kent een gevarieerde programmering, waar van belang is dat een evenement voor zowel de bezoekers als voor de uitvoerenden een ‘beleving’ moet zijn. Daarbij wordt nadrukkelijk samenwerking
met lokale partners - en aansluiting bij cultuurplannen gezocht. Het HOV heeft laatste jaren grote optredens verzorgd met o.a. Frank Groothof, Ben Cramer, Merlijn Twaalfhoven en diverse lokale artiesten. Daarnaast worden eveneens kleinere optredens verzorgd. Harmonie Orkest Vleuten is mede-initiatiefnemer van een concertserie voor amateurmuziek in de cultuurcampus van Leidsche Rijn.

Harmonie Orkest Vleuten ziet Leidsche Rijn als een kans omdat:

  • er veel ‘nieuwe bewoners’ zijn die een instrument bespelen of willen leren bespelen;
  • het werkgebied nieuwe mogelijkheden biedt voor gevarieerde optredens;
  • samenwerking met andere cultuurpartners kan leiden tot verrassende projecten;
  • wij op onze manier actief bijdragen aan verrijking van het culturele klimaat en de amateurkunst.