Vocal Arts Academy


De Vocal Arts Academy is een moderne pop/rock zangschool in Utrecht Leidsche Rijn. 

Wij streven we naar kwalitatieve zanglessen, voor zowel beginners als gevorderden, die het beste in de leerling naar boven halen.

In de zanglessen worden alle aspecten van zingen behandeld, gericht op de praktijk. Zo zijn niet alleen techniek en tekstbeleving belangrijk, maar ook performance, studio-opnamen, samenzang, spelen met een band, stijlkennis en nog veel meer! Daarnaast vinden wij dat de visie en creativiteit van een vocalist gestimuleerd moet worden, zodat hij of zij eigen muzikale keuzes kan maken. Vanuit dat oogpunt kan de leerling vervolgens zelf aangeven wat hij of zij zou willen leren, waarop onze docenten kunnen inspringen.

Lesvormen
Op de Vocal Arts Academy kunnen er verschillende lesvormen worden gevolgd; privé-lessen, duo-lessen, groepslessen, zomercursussen en eendaagse workshops. De privé-lessen en duo-lessen gaan in trajecten van 20 weken, waarbij les 19 en 20 worden besteed aan een optreden en een studio-opname. De groepslessen worden gegeven in trajecten van 10 weken en hebben elk een eigen onderwerp.

Persoonlijk leerplan
De docent maakt samen met de leerling een persoonlijk leerplan. Hierin worden de doelen bepaald. Of de leerling nu een wereldberoemde zanger wil worden of graag zijn doucheconcerten wil verbeteren, alles is mogelijk. De voortgang wordt bijgehouden in een persoonlijk online profiel.